Ivanec: Pukovnik Vladimir Debeljak novi predsjednik Hrvatskog časničkog zbora

Objavljeno: 02.10.2015. 13:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: HČZ Ivanec

Umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Vladimir Debeljak izabran je za predsjednika Hrvatskog časničkog zbora Ivanec na Skupštini spomenute braniteljske udruge...

Zamjenik predsjednika u naredne 4 godine bit će Tihomir Šavorić, tajnik Damir Sever, a predsjedništvo će sačinjavati i Željko Breški, Željko Đurin, Mirko Druško, Marijan Vusić, Zdenko Horvat te Dražen Geček.

Peteročlanim Nadzornim odborom predsjedat će Zdravko Jakop, koji je ujedno izabran i za likvidatora udruge, dok je za predsjednika Suda časti, koji također broji pet članova, izabran Damir Držaić. Uz izbor novog vodstva, na skupštini se raspravljalo o Izvješćima o radu, financijskom izvješću, te Planu i programu rada za 2016. godinu, a donesen je i novi Statut Udruge Hrvatski časnički zbor Ivanec.

Također, istaknuta je odlična suradnja sa ostalim braniteljskim udrugama Grada Ivanca, te najavljeno kako će program braniteljskih udruga u 2016. godini biti temeljen na obilježavanju 25. obljetnice oslobađanja vojnog objekta na Ivančici, čiji će nositelj biti Hrvatski časnički zbor.

Inače, Hrvatski časnički zbor Ivanec braniteljska je udruga koja okuplja časnike i dočasnika Hrvatske vojske i policije s područja Gradova Ivanca i Lepoglave, te Općina Maruševec, Bednja, Klenovnik i Donja Voća, odnosno područja bivšeg Ureda za obranu Ivanec.

Njegovo vodstvo dio je Kordinacije braniteljskih udruga Grada Ivanca, u kojoj djeluje zajedno sa Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec, HVIDRA Ivanec i Udrugom roditelja, djece i udovica poginulih hrvatskih branitelja.

Komentari