Ništa od božićnog otvorenja Spara na Banfici, otkazi novozaposlenima?

Objavljeno: 06.11.2014. 10:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Iako je Spar Hrvatska najavio da će novi supermarket Spar na Banfici u Varaždinu otvoriti krajem ove godine, prema posljednjoj neslužbenoj informaciji otvorenje će se najvjerojatnije odgoditi do proljeća iduće godine.

Informaciju o odgodi otvorenja dobio je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je napomenuo kako to još nije u potpunosti provjereno.

- Informaciju o tome da će se Spar otvoriti tek na proljeće saznao sam jučer, iako ona nije sto posto provjerena. Politika Spara je takva da se ne ide u otvorenje tako dugo dok nije sve u potpunosti gotovo, a navodno neće na vrijeme biti riješeno raskršće, odnosno izlazak na Međimursku ulicu s parkirališta Spara - rekao nam je gradonačelnik Habuš u kratkom telefonskom razgovoru.

>> 1200 molbi pristiglo za 30 radnih mjesta u novom Sparu na Banfici

Neslužbeno saznajemo da je problem u Hrvatskim cestama koje nisu na vrijeme odradile svoj dio radova vezano na izlazak na Međimursku ulicu i semaforizaciju novog raskršća. Hrvatske ceste trebale su do prvotnog datuma otvorenja riješiti izlazak s parkirališta Spara na Međimursku ulicu te prometno regulirati to raskrižje kako bi se kupcima omogućio jednostavan izlazak na tu prometnicu.

Hrvatske ceste navodno nisu ispunile svoje obaveze što je dovelo do toga da će se otvorenje novog Spara na Banfici najvjerojatnije odgoditi za proljeće.

Ukoliko se otvorenje doista odgodi, pitanje je što će biti s tridesetak radnika koje Spar zaposlio. Odgovore na ta pitanja zatražili smo od Spara Hrvatska te ćemo ih objaviti kada ih dobijemo.

Komentari