Ove subote teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

Objavljeno: 01.09.2015. 12:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Ove subote, 5. rujna, na terenima TK Varteks, Varaždin održat će se peti po redu teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma.

Turnir će biti organiziran kao turnir muških, ženskih i mješovitih parova. Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za provođenje senzomotoričkih vježbi i radionica te različitih kineziterapija terapija za članove udruge Pogled (sedamdesetosmero djece s poremećajima iz spektra autizma s područja Varaždinske i Međimurske županije).

Tenis klub "Varteks", Udruga za autizam "Pogled" i NC Lions Club Varaždin Millennium pozivaju sve ljude dobre volje da bilo kao donatori ili sudionici teniskog turnira podrže ovu akciju.

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Provođenjem planiranih vježbi, radionica i terapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta te njegove govorne i kognitivne vještine, a sve sa svrhom njihove pripreme i lakšeg uključivanja u redovne sustave obrazovanja i, kasnije, samostalnog života.

Usprkos kiši i lošem vremenu prošle godine se na terenima TK Varteksa okupilo i na turniru sudjelovalo 70 sudionica i sudionika koji su odigrali mečeve u tri kategorije (ženski, muški i mješoviti parovi). Pomoglo nam je više od 70 donatora i prikupili smo 27.500,00 kn. Prikupljena sredstva utrošena su na senzomotoričke vježbe prilagođene djeci s autizmom; educiranje volontera udruge Pogled; te za putne troškove vanjskih volontera koji rade s djecom u dvorani i bazenima.

- Nadamo se da ćemo uz Vašu pomoć ove godine prikupiti i više novaca, jer, nažalost, broj djece s poremećajima iz spektra autizma stalno raste, a naš zdravstveni sustav ne omogućuje financiranje svih potrebnih terapija - poručuju organizatori turnira.  

Pomoći možete uplatom kotizacije za turnir (100 kn/osobi), donacijom svojih proizvoda ili usluga ili doniranjem novčanih sredstva na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millennium (Privredna banka Zagreb, br. HR88 2340 0091 1101 4861 0).

ŠTO? Turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma
KADA? Prva subota u rujnu – 05.09.2015. u 8:00h
GDJE? Na terenima TK Varteks, Varaždin
ZAŠTO? Radi prikupljanja sredstava neophodnih za provođenje senzomotoričkih vježbi i radionica te različitih kineziterapija terapija za članove udruge Pogled
KAKO? Uplatom kotizacija za turnir, doniranjem novčanih sredstava ili svojih proizvoda

Komentari