hdz-ov uvjet

Policija ide na novu lokaciju, a Grad može dobiti njihovu prvoklasnu nekretninu? Radi se o ovome...

Riječ je o izgradnji Regionalnog centra civilne zaštite, jednoga od ukupno četiri na razini cijele Hrvatske, a koji je jedan od ključnih HDZ-ovih projekata u aktualnom mandatu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.12.2021. 13:29

Zadnja izmjena: 10.12.2021. 14:04

Damir Habijan je na današnoj sjednici Gradskog vijeća ispred Kluba vijećnika HDZ-a iznio njihov amandam koji je, kako je rekao - ujedno i njihov uvjet za podršku gradskom proračunu.

Riječ je o izgradnji Regionalnog centra civilne zaštite, jednoga od ukupno četiri na razini cijele Hrvatske, a koji je jedan od ključnih HDZ-ovih projekata u aktualnom mandatu, te se nalazi i u 15 milijardi kuna vrijednom  Razvojnom sporazumu za Sjever. Konkretno, amandmanom se od SDP-ove vlasti traži da Grad Varaždin osigura sredstva za otkup nekretnina od privatnih vlasnika zemljišta na kojima bi se centar gradio, a država bi s druge strane Gradu Varaždinu dala isti broj kvadrata negdje drugdje, odnosno - to može biti i trenutna zgrada policijske stanice, koja je nesumnjivo jedna od prvoklasnih nekretnina u gradu.

Gradonačelnik Neven Bosilj HDZ-ov amandman je prihvatio, a Damir Habijan podršku proračunu dodatno je obrazložio riječima - da treba "sagledati što proračun nosi i što bi se dogodilo da proračun ne prođe." 

- Pokušajmo se odmaknuti od politike destrukcije, ali imam osjećaj da se jako uvukla u pore ovoga grada i ne vidim da nas to može odvesti na pravi put - rekao je Habijan i izravno prozvao Budimo grad.

'Početi što prije'

Župan AnđelkoStričak je o spomenutom projektu govorio nedavno, kada je rekao: "Nakon što su Hrvatsku istovremeno pogodile čak tri krize, epidemija koronavirusa, potresi i migrantska kriza, postalo je potpuno jasno da samo sigurnost građana jamči razvoj cjelokupnog društva. Zbog toga je izgradnja i opremanje Regionalnog centra za civilnu zaštitu i spašavanje jedan od prioriteta ove županijske vlasti. U dogovoru sa svim sudionicima želimo što prije utvrditi lokaciju na kojoj će se budući centar izgraditi, a kako bi se moglo započeti s projektiranjem."

Komentari