vijest iz gradske uprave

eTV - Priprema se anketa glede gradskih stanova za najam, evo detalja

Objavljeno: 02.07.2023. 09:12

Zadnja izmjena: 02.07.2023. 09:20

Zamjenik gradonačenika Varaždina Miroslav Marković najavljuje da se priprema anketa oko izgradnje gradskih stanova za najam, kako bi se vidjele realne potrebe i moglo sve isplanirati.

- Puno mladih ljudi nam dolazi i govori trebaju nam stanovi. Očito je potreba velika, jer su stanovi izrazito preskupi, a tržište je otišlo u nebo. Želimo saznati realne potrebe kako bismo mogli planirati do kraja - kazao je Marković u studiju eTV-a.

Po njegovim riječima, na predviđenim lokacijama mjesta ima za šest-sedam zgrada, dok bi se u Sajmišnoj ulici i vjerojatno u Istarskoj ulici omogućila 
individualna izgradnja kuća za obitelji.

- Možda netko mlad želi napraviti kuću, a ne želi dati 80 tisuća eura za parcelu, nego 30-40 tisuća, što će onda biti povoljnije - rekao je .

 Kako je istaknuo, to imaju u planu i na tome rade, uz napomenu da to sve ne može ići brzo zbog potrebne operative, izvođača i javnih natječaja.

Dvije lokacije

Podsjetimo, početkom lipnja gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Marković objavili su dvije lokacije na kojima će građani moći doći do povoljnijeg gradilišta za izgradnju kuća, što je projekt koji se nadovezuje na projekt izgradnje stanova za najam koji je već u fazi.

U Istarskoj ulici Grad Varaždin ima 12 tisuća kvadrata i za sljedeću godinu namjerava se pripremiti infrastrukturu te će se raditi na individualnoj 
obiteljskoj izgradnji. Onima koji će htjeti izgraditi kuću umjesto da žive u stanu, gradilišta će se prodati po određenim povoljnim uvjetima, tj. procijenit će se njihova komercijalna cijena i onda će se prema određenim kriterijima (deficitarna zanimanja, i t.sl.) davati popusti. Druga lokacija je u Sajmišnoj ulici, nakon što se napravi nasip s lijeve strane Plitvice.

Komentari