konferencija za medije

'Vlada RH osigurala 40 posto sredstva za zbrinjavanje bala u Brezju, na potezu je Grad Varaždin'

O ovoj temi govorio je saborski zastupnik Damir Habijan koji je rekao kako su Vlada, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ministarstvo spremni sufinancirati zbrinjavanje otpada u iznosu od 40 posto, ali kada budu ispunjeni svi uvjeti...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2022. 11:48

Zadnja izmjena: 06.07.2022. 11:53

Varaždinska županija danas je sazvala konferencija za medije na kojoj je jedna od tema bilo i stanje oko baliranog otpada u Varaždinu. 

O ovoj temi govorio je saborski zastupnik Damir Habijan koji je rekao kako su Vlada, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ministarstvo spremni sufinancirati zbrinjavanje otpada u iznosu od 40 posto, ali kada budu ispunjeni svi uvjeti.

- Preostaje da Grad Varaždin provede natječaj, a financijska sredstva su Vlada i Fond osigurali i predvidjeli. Bitno je da svima bude potpuno jasno da je napravljeno ono što je trebalo od strane države. Vlada, ministarstvo i Fond su osigurali sredstva još prije pet godina, a da tome nije tako, ta sredstva ne bi bila predviđena. Na potezu je sada Grad Varaždin, odnosno gradska vlast da provedu natječaj i da riješe dva pravna pitanja koja još postoje - rekao je Habijan.

'Konačna odluka nakon javne nabave'

Inače, ova konferencija za medije sazvana je samo nekoliko sati prije konferencije koja će se održati u gradskoj vijećnici, a na kojoj će se također razgovarati o sufinanciranju rješavanja problema varaždinskih bala. Na toj će konferenciji između ostalih prisustvovati i državni tajnik  u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg koji je ujedno i predsjednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji se danas obratio medijima i u atriju Županijske palače.

- Kao što je istaknuo i saborski zastupnik, Fond kontinuirano zalaganjem lokalnih čelnika, i županijskih i ovdje prisutnih, župana Anđelka Stričaka i saborskog zastupnika održava stavku u programu rada za sanaciju bala i novost je da smo u zadnjih mjeseci imali ubrzane aktivnosti i donesena su dva ključna dokumenta što se okolišnog dijela tiče, a to je da su mjere koje su predložene u sanacijskoj programu u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom. Vlada, ministarstvo i Fond su spremni osigurati 40 posto gdje će se konačna odluka donijeti nakon postupka provođenja javne nabave - rekao je Šiljeg.

 

Komentari