nastavak III.

Škvarić uzvratio Paljaku: 'Hoće biti isti kao i njegov stranački šef - kititi se tuđim perjem...'

Objavljeno: 15.06.2018. 14:28

Zadnja izmjena: 15.06.2018. 14:36

Foto: Arhiva

Marijan Škvarić (HNS) nedavno je održao medijsku konferenciju na kojoj je rekao da bi umjesto općina i gradova – Županija trebala financirati nastavnike za cjelodnevni boravak učenika u školama. Povodom toga zatražio je i hitan sastanak Županije s gradonačelnicima, načelnicima i ravnateljima, a kako bi stvar mogla krenuti od rujna ove godine.

>>Reformisti Škvariću: ''Neka on prepusti obrazovnu politiku onome tko zna kako se to radi''

>>Marijan Škvarić (HNS): 'Od Županije tražimo financiranje učitelja u cjelodnevnom boravku'

Danas mu je Tomislav Paljak odgovorio da isto traži baš u trenutku kada se svim općinama i gradovima povećavaju proračuni (Lepoglavi konkretno 10 milijuna kuna), dok „za vrijeme bivšeg župana nije imao takvih prijedloga“. Napomenuo je da se od sljedeće godine kreće u cjelodnevni boravak po školama, dodavši da županija već plaća 100 kuna po učeniku, dok bi roditeljima trebalo trošak fiksirati na 350 kuna mjesečno.

"Neke općine to ne mogu podnijeti"

Škvarić je na medijsku konferenciju Reformista uzvratio priopćenjem, kazavši da je dao konstruktivne prijedloge. „Sada taj prijedlog Županije ide u pravcu da bi Županija snosila do 20% ukupnog troška po pojedinoj školi“, kaže Škvarić, naglašavajući da pojedine općine i gradovi ne mogu podnijeti ostatak troška od 100.000 kuna po nastavniku, koliki je njihov godišnji trošak. „Još moraju brinuti o vrtićima“, dodaje lepoglavski gradonačelnik.

Dok je Paljak radi iste stvari Škvarića prozvao za „samohvalu, licemjerje i demagogiju (preduvjeti bili stvoreni – Štromar osam godina nije ništa napravio), Škvarić njemu uzvraća da je „hoće biti isti kao i njegov stranački šef, što je i uspio – potpuno su isti po bahatosti, neradu, neprimjerenim izjavama i kićenjem tuđim perjem“, stoji u njegovom priopćenju.

Komentari