uvođenje cjelodnevnog boravaka...

Reformisti Škvariću: ''Neka on prepusti obrazovnu politiku onome tko zna kako se to radi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.06.2018. 10:13

Zadnja izmjena: 15.06.2018. 10:26

Danas je Tomislav Paljak, predsjednik ŽO Reformista zajedno sa potpredsjednicima Nenadom Koščakom i Krunoslavom Blažijem održao konferenciju za medije na temu obrazovanja u Varaždinskoj županiji, a osvrnuli su se i na prozivke lepoglavskog gradonačelnika Marijana Škvarića.

Podsjetimo, Škvarić je na nedavnoj konferenciji za medije rekao kako bi Županija hitno trebala sazvati sastanak svih gradonačelnika, načelnika i ravnatelja škola te pripremiti program kako bi od 9. mjeseca djeca imala cjelodnevni boravak u školama. Također, istaknuo je kako bi Županija trebala financirati nastavnike, a ne da se oni financiraju iz općina i gradova.

Prema Paljakovim riječima, Reformisti su još na početku godine najavili kako se od sljedeće školske godine kreće u cijelodnevni boravak u školama te kako je u smislu obrazovanja ovo bila jedna od točka programa Reformista.

- Iako se uvedeni svi preduvjeti za cijelodnevni boravak još prije 8 godina, županije vođena Štromarom nije napravila baš ništa, baš kao što cijelo to vrijeme nismo mogli čuti ovakvo javne i ''konstruktivne'' prijedloge koje iznosi Štromarov stranački kolega Škvarić - rekao je Paljak i dodao kako je devet škola u županiji uvelo cijelodnevni boravak bez obzira na županiju.

Kako je istaknuo, interes za cjelodnevni boravak, uz postojeće škole koje ga već imaju iskazalo je još 10 škola. Roditeljima bi se tako trebao taj trošak fiksirati na 350 kn mjesečno, a županija plača 100 kuna po učeniku.

- Baš sad kad se proračuni u gradovima i općinama povećavaju proračuni, konkretno, Lepoglavi za 10 milijuna kuna dolazi obrnuti Škvarićev prijedlog - komentirao je Paljak i pozvao Škvarića da se pridruži sustavu i da ''svojom neosnovanom samohvalom, licemjerjem i demagogijom'' prestane štetiti građanima Lepoglave te da obrazovnu i investicijsku politiku prepusti onome koji dokazano zna kako se to radi.

 

 

 

 

 

 

Komentari