Srednja škola Ivanec kao nositelj projekta sudjelovala na II. Okruglom stolu EU projekta SMUN

Objavljeno: 10.10.2015. 16:50

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 12:30

Foto: Srednja škola Ivanec

U srijedu 07. listopada je u Ekonomskoj školi Šibenik održan II. okrugli stol EU projekta SMUN. Naime, Srednja škola Ivanec je nositelj projekta SMUN dok je partner na projektu Ekonomska škola Šibenik.

Projekt SMUN se provodi u sklopu srednjoškolskog obrazovanja za smjer Ekonomist, a njegov glavni cilj je uvesti suvremene metode u nastavu kako bi u konačnici učenici stekli praktične kompetencije te time osigurali veću konkurentnost na tržištu rada, dok istovremeno projekt utječe na jačanje kapaciteta ustanova strukovnog obrazovanja.

SMUN se provodi u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.“ iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Za provedbu projekta iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 1.514.150,04 kuna bespovratnih sredstava. Udio EU financiranja iznosi 100%.
Fokus okruglog stola je bio na kreiranju računovodstvenog softvera koji će biti integrirani aplikacijski poslovni sustav koji se koristi u suvremenom poslovanju. Softver će istovremeno biti ekskluzivan za potrebe projekta SMUN te prilagođen potrebama učenika i nastavnika s druge strane.

Na okruglom stolu je utvrđeno kako će se na temelju analize kurikuluma postojeći kurikulumi za pet nastavnih predmeta (Računovodstvo 3, Računovodstvo 4, Vježbenička tvrtka 3, Vježbenička tvrtka 4, Analiza financijskih izvještaja 4) modernizirati u skladu sa skupovima ishoda učenja i Zakonom o hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO).

Komentari