Uspješna tradicionalna izložba mladih vina u Ludbregu

Objavljeno: 31.01.2011. 09:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

U Ludbregu je održana tradicionalna 19. izložba mladih vina koju organizira ludbreška Udruga vinogradara Trsek pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, grada Ludbrega i Turističke zajednice grada.

Ove godine za izložbu koje se održala u hotelu "Crnković," pristiglo je 403 uzoraka od 275 vinogradara sa šireg područja sjeverozapadne Hrvatske.

Okupljenima se na otvorenju izložbe obratio i predsjednik udruge „Trsek,“ Branko Kežman koji je podsjetio na same početke ove sada već nadaleko poznate izložbe. Spomenuo je kako je izložba prvi put organizirana 1993. godine kada je zaprimljeno pedesetak uzoraka, a tijekom godina taj je broj rastao zajedno s kvalitetom vinom, te uključivanjem sve mlađe populacije.

Ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot zahvalio je udruzi i članovima na vrijednom radu te napomenuo kako su usprkos nepovoljnim uvjetima uspjeli stvoriti kvalitetna vina čemu svjedoče i uspješni rezultati.

Izložbu je u petak otvorio varaždinski župan Predrag Štromar koji je naglasio da će Varaždinska županija i dalje poticati održavanje ovakvih izložba, a svima onima koji ove godine nisu bili toliko uspješni poručio je da će iduće godine sigurno postići puno bolje rezultate.

U subotu je održan je i tradicionalni Vinski bal na kojem su uručena priznanja. Vina je ocjenjivala osmeročlana komisija kojoj je kao i prijašnjih godina na čelu bila prof. dr. Dubravka Premužić. Komisija je vina ocjenjivala na temelju boje, bistroće, mirisa, okusa i općeg dojma vina. Među uzorcima našli su se Graševina, Chardonnay, Rajnski rizling, Sauvignon te mnoge druge sorte.


ludbreg.hr



Komentari