Varaždinska županija: Prijevoz osnovnoškolaca nije ugrožen

Objavljeno: 28.10.2015. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: arhiva

Iz Varaždinske županije obavještavaju sve roditelje osnovnoškolaca da se prijevoz do škola odvija te će se nastaviti odvijati redovito u okviru već uhodanih uvjeta.

Pojedini navodi o ugroženosti realizacije ovog projekta ne stoje jer je prijevoz učenika osnovnih škola zakonska obveza, čije ispunjenje je oduvijek dosad bilo te će i dalje biti osigurano od strane Županije.

Naravno, Varaždinska županija poštivat će odluku Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave te vrlo brzo provesti novo nadmetanje za gospodarske subjekte za prijevoz učenika osnovnih škola, a do tada će se isti odvijati redovnom dinamikom.

- Prijevoz osnovnoškolaca nije upitan, a administrativne prepreke ni na koji način ne utječu na našu zakonsku obavezu osiguravanja prijevoza učenika do njihovih osnovnih škola. Redovito dalje idu i ovdje osmišljeni i pokrenuti projekti kao što su sufinancirani prijevoz srednjoškolaca i besplatan prijevoz umirovljenika i svi korisnici mogu biti sigurni da će Županija nastaviti s njihovom provedbom – kazao je župan Predrag Štromar.

Varaždinska županija također će po rješenju navedene Državne komisije iskoristiti i sva pravna sredstva koja joj stoje na raspolaganju. Postupak je to koji zahtjeva određeno vrijeme, ali, ponavljamo, isti ni na koji način neće ugroziti prijevoz učenika osnovnih škola nad kojima Županija ima osnivačka prava.

Komentari