Varaždinski ribiči za bolesnog prijatelja neprekidno pecali 48 sati i ulovili 137 kg šarana

Objavljeno: 01.09.2015. 13:11

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:16

Foto: Petar Šaško

Među ribičima iz cijele Hrvatske koji su od 21. do 23. kolovoza ukrstili štapove na međunarodnom humanitarni turniru na jezeru Ilova kod Kutine, najbolja je bila varaždinska ekipa u sastavu Petar Šaško i Filip Premužić. Natjecanje je organizirano kako bi se pomoglo Srećku Njegovecu iz Škriljevca, koji boluje od tumora...

Ribiči su mnogo puta pokazali da su spremni pomoći i biti podrška kolegama u najtežim situacijama. Nakon što je u prosincu 2014. naš prijatelj na lječenju Vinogradskoj bolnici upoznao Srećka Njegovca koji živi u Škriljevcu kod Ivanca, donesena je odluka da se organizira humanitarni turnir, doznajemo od Petra Šaška.

- Kada sam čuo u kakvoj neimaštini živi Njegovec, koji na žalost boluje od tumora hipofize, nisam ni trenutka oklijevao s odlukom da sudjelujem na humanitarnom turniru u lovu na šarane i amure. Na jezeru Ilova natjecala se 21 ekipa iz Hrvatske, Njemačke, Austrije i Slovenije. Svi učesnici iz svojeg džepa platili su kotizaciju i za našeg bolesnog prijatelja prikupljeno je 15.000 kuna – naglasio je Šaško dodavši da su ribiči bolesnom prijatelju poklonili laptop i stolno računalo.


Srećko Njegovec (desno) u Kutini je stekao je nove prijatelje

Inače, uz 26-godišnjeg Šaška u varaždinskoj ekipi se natjecao i Filip Premužić. Naš dvojac je pecao šarane 48 sati bez prestanka i na kraju osvaja pobjedu.

- Trebalo je to izdržati, a bilo je i treme jer nam se pridružio svjetski prvak u ribolovu. Ulovili smo ukupno 137 kilograma šarana i nakon vaganja sve ribe vraćene su u jezero. U nedjelju nam se na natjecanju pridružio i Srećko. Ostao je na zajedničkom ručku i potom smo se zadovoljni vratili kućama – kazao je Šaško koji se ribolovom bavi rekreativno.

Prvi je ribič u obitelji, „na vodu“ odlazi već 15 godina, a spomenuto natjecanje na jezeru Ilova kod Kutine je najjači turnir na kojem je do sada sudjelovao.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju i tijekom dodjele priznanja pogledajte na video isječku:

Komentari