"Zora" provodi projekt prevencije nasilja u vezama mladih

Piše: ZORA

Objavljeno: 13.02.2012. 17:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

U Čakovcu kreće projekt „Povezani – za veze bez nasilja“ kojim se želi doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u vezama mladih.

Projekt provode CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba, Udruga Zora iz Čakovca, Mirovna Grupa Oaza Beli Manastir, Udruga Potencijal iz Rijeke i Udruga ZUM iz Pule.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u trajanju od 12 mjeseci. Aktivnosti će se provoditi u Međimurskoj, Istarskoj, Osječko baranjskoj i Primorsko goranskoj županiji te Gradu Zagrebu.

U okviru projekta pet udruga će u zajedničkim radom doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama i djelotvornoj prevenciji i sprječavanju nasilja u vezama mladih.

Provesti će se istraživanje čiji je cilj identifikacija prevencijskih programa koje provode srednje škole, udruge i obiteljski centri, a uključiti će analizu nacionalnih strategija i županijskih programa prema mladima i politika za ravnopravnost spolova.

Podaci prikupljeni tijekom istraživanja i analize koristit će se u preporukama za razvoj modela dobre prakse u lokalnoj zajednici te aktivnostima zagovaranja i osvještavanja o važnosti prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih.

U raspravu o pitanju nasilja u vezama mladih uključit će se i relevantni stručnjaci i donositelji odluka kojima će biti ponuđena podrška u izradi i provođenju preventivnih programa.

Komentari