izjave vodećih HDZ-ovaca

eTV: Anđelko Stričak i Alen Runac o sukobu Čačić-Štromar, te o povratu novca županiji

Objavljeno: 07.11.2017. 15:00

Zadnja izmjena: 07.11.2017. 15:14

Foto: Arhiva

Sukob na relaciji Čačić - Štromar, kao i cjelokupna problematika javno-privatnog partnerstva i vraćanja duga države Županiji i dalje je aktualna tema u političkim krugovima našega kraja.

Za komentar slučaja i problematike obratili smo dvojici vodećih HDZ-ovaca u našem kraju - županijskom šefu stranke Anđelku Stričaku i predsjedniku županijske skupštine Alenu Runcu. Podsjetimo, HDZ je na nacionalnoj razini u koaliciji s HNS-om, dok u Županijskoj skupštini koaliraju s Čačićevim reformistima. Evo što kažu...

Koji je Vaš komentar sukoba na relaciji Čačić - Štromar?

STRIČAK: Oni su donedavno bili dio iste političke obitelji - to jest, stranke - dugogodišnji politički suradnici, i kad u takvim okolnostima dođe do prekida zaista ne vidim svrhu ulaziti u ove razmirice. 

RUNAC: Teško je tu biti sudac, jer to su sukobi dublji i od ranije, smatram da bi bilo puno bolje da zajedno stave glave i ujedinjeno krenu u rješavanje problema. To bi bilo bolje za cijelu županiju, jer je uvijek loše kad imate podjele.

Do kog je stupnja došlo i kako će završiti rješavanje problema Javno-privatnog partnerstva i vraćanja duga Županiji?

STRIČAK: Aktualna vlada premijera Plenkovića naravno da će se pozabaviti tim pitanjem. Smatram da za sada stanovnici naše županije nisu osjetili ni na jednom području da bi ih aktualna vlada zaobilazila. Vlada poduzima sve da se život stanovnika naše županije poboljša. O tome najbolje govore investicije koje za sada iznose preko milijardu kuna. To su projekti i investicije od kojih su neki već u realizaciji, a jedan dio čeka početak radova - a radi se o investicijama u zdravstvu, komunalnoj infrastrukturi, obrazovanju, kulturi, energetici, zaštiti okoliša, itd. Prema tome, vlada će se sigurno pozabaviti i pitanjem JPP-a, i biti će sigurno rješeno u korist žitelja Varaždinske županije. 

RUNAC: Ja kao predsjednik Županijske skupštine nisam izvršna vlast. To ja trenutno ne znam. Kao što znamo - gospodin Štromar je ministar, gospodin Čačić je izvršna vlast, oni sada rade na rješavanju problema i ja se nadam da će se to riješiti.

Komentari