omiljena lokacija

eTV - Čeka li Aquacity bolja budućnost? Ovo su novosti od ovog tjedna

Uskoro slijedi potpisivanje ugovora s odabranim izvođačem radova na pročistaču dok bi sami radovi trebali biti gotovi do kraja 2026. godine...
Objavljeno: 21.01.2024. 10:35

Zadnja izmjena: 21.01.2024. 10:35

Foto: Arhiva

Nedavno je Varkom potvrdio da je izabran izvođač radova na pročistaču u Varaždinu, a to će imati i pozitivan utjecaj na nekadašnju poznatu lokaciju nedaleko od grada, Aquacity, istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj.

Uskoro slijedi potpisivanje ugovora s odabranim izvođačem radova na pročistaču dok bi sami radovi trebali biti gotovi do kraja 2026. godine. 

- Dio pročistača kod Motičnjaka je mehanički, a ovaj novi će biti zatvoren cjevovodima i spojen s dijelom kod Aqaucitya. Vjerujem da kad se to završi krajem 2026., da ćemo konačno 2027. imati jednu kupališnu sezonu na Aquacityu bez ikakvih mirisa, a to daje jednu novu mogućnost razvoja te lokacije - objašnjava Bosilj.

'Bilo je upita, ali...'

Omiljena i popularna lokacija, popularno nazvana 'Varaždinsko more', rekonstrukcijom pročistača mogla bi dobiti i novu vizuru, jer, dodaje, interes postoji.

- Od kako sam gradonačelnik, bilo je nekoliko upita oko Aquacitya. Svaki upit je završavao s pitanjem mirisa i kad će se to riješiti. Postoje zainteresirani koji bi taj prostor oplemenili. On je vrijedan gradu Varaždinu te može poslužiti u sportsko-rekreacijskom smislu mnogima. Ovim projektom mirisi bi trebali nestati i vjerujem da ćemo zaista imati jedan moderan pročistač – ističe i da će se tako zaštiti podzemne vode te osigurati pitka voda za buduće generacije.

Komentari