obilazak radova

eTV - Radovi na pročistaču otpadnih voda u Toplicama pri kraju, uskoro kreće u probni rad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.11.2021. 14:10

Zadnja izmjena: 05.11.2021. 17:32

Foto: Dino Možek

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković je zajedno sa županom Anđelkom Stričakom te predstavnikom Hrvatskih voda i Varkoma obišla radove na aglomeraciji u Varaždinskim Toplicama.

Pri kraju su radovi na pročistaču otpadnih voda koji bi u probni rad trebao krenuti u siječnju. To je uređaj koji se gradi za obradu otpadnih voda naselja Varaždinske Toplice, Tuhovec, Lukačevec, Svibovec i Jalševec. Predviđeno je da funkcionira na način da su svi tehnološki procesi u sklopu pročišćavanja automatizirani. 

-Maloprije na našem sastanku bilo je rečeno da je sama sanitarna odvodnja 97 posto gotova, a pročistač 80 posto. Sve ide prema dinamici, zakazanim ugovorima i možemo biti ponosni. Zahvaljujem Hrvatskim vodama, Varkomu i izvođačima te svim drugim dionicima u projektu. To bi trebala biti jedna zaokružena cijela priča, izgradnja sanitarne odvodnje i pročistača, prvog u županiji, a možda i na području cijele Hrvatske - rekla je Ratković.

Inače, na području Varaždinske županije trenutno traju radovi na tri aglomeracije - Varaždinske Toplice, Varaždin i u utorak kreću radovi u Ivancu.

- Varaždinska županija vodi iznimnu brigu o zaštiti okoliša i upravo je izgadnjom aglomeracija bitno da se sačuvaju vode i tlo. Bez obzira na probleme koje su se pojavili na gradilištima, dođe se i do rezultata kojeg vidimo iza nas, a početkom godine ćemo ga još i dodatno potvrditi - rekao je župan Anđelko Stričak. 

 

 

Komentari