katastrofa

eTV - Podigli smo dron, stigao Božinović, Stričak: Poplavljeno dvije trećine županije!

Na teren je izišlo 57 vatrogasnih postrojbi, odnosno 1.065 vatrogasaca s 245 vozila. Prijavljeno je oko 200 ulazaka vode u kuće, farme i objekte, odnosno evidentirano je 196 ispumpavanja...
Objavljeno: 17.05.2023. 11:58

Zadnja izmjena: 17.05.2023. 12:05

Foto: /Video: Boris Matijašec // Donosimo snimke s područja Jalžabeta, uskoro više...

Nakon jučerašnjih poplava širom cijele Varaždinske županije, županiju je jutros obišao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a župan Anđelko Stričak pritom je izvijestio o razmjerima katastrofe. Također, podigli smo i dron nad poplavljenim područjima, točnije nad Jalžabetom.

Potpredsjednik Božinović pritom je također obišao kritična područja po pitanju obrane od poplava kako bi dobio direktan uvid u situaciju na terenu te rad nadležnih službi. Naime, kako je rekao Stričak, zbog cjelokupne situacije u kojoj je jače stradalo 20-ak općina i gradova, održana je sjednica Strožera civilne zaštite Varaždinske županije. Trenutno zbog zamućenja nema opskrbe vodom u u mjestima Beletinec, Krušljevec, Ledinec, Črešnjevo, Škrinjevec, Radovan, Lovrečan, Margečan, Seljanec, Filipići, Remetinec, Strmec.

- Došlo je do poplave obiteljskih kuća, farmi, prelijevanja vode preko ceste, klizišta, rušenja stabala i tako dalje. Na teren je izišlo 57 vatrogasnih postrojbi, odnosno 1.065 vatrogasaca s 245 vozila. Također, sinoć je bilo zatvoreno deset cesta, od čega tri države i sedam lokalnih, a dvije su bile zatvorene zbog prelijevanja vode te pet zbog pojava klizišta. Sada još uvijek imamo zatvoreno sedam cesta. Prijavljeno je oko 200 ulazaka vode u kuće, farme i objekte, odnosno evidentirano je 196 ispumpavanja - izvijestio je Stričak. 

Komentari