prijevremeni izbori

eTV - Bosilj: Ako ponovno padne proračun, izbori tek u studenom i godina je izgubljena

Izbori će se održati 16. travnja, a kako je pojasnio Bosilj, izborni rokovi počinju teći od 17. ožujka te se sve do 30. ožujka predaju kandidacijske liste. Kandidacijske liste se objavljuju 1. travnja te tada kreće predizborna kampanja koja traje do 14. travnja...
Objavljeno: 11.03.2023. 06:22

Zadnja izmjena: 11.03.2023. 06:22

Foto: Luka Šalamun

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske jučer na sjednici donijela odluku o raspisivanju prijveremenih izbora za varaždinsko Gradsko vijeće, gradnačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković održali su press konferenciju na kojoj su se osvrnuli na odluku.

Naime, izbori će se održati 16. travnja, a kako je pojasnio Bosilj, izborni rokovi počinju teći od 17. ožujka te se sve do 30. ožujka predaju kandidacijske liste. Kako bi političke stranke predale svoje kandidacijske liste, one ne trebaju imati potpise, dok nezavisne liste moraju sakupiti najmanje 600 potpisa. Liste se objavljuju 1. travnja te tada kreće predizborna kampanja koja traje do 14. travnja.

- Nadam se da ćemo nakon izbora imati kvalitetno konstruktivno gradsko vijeće koje će se ubrzo moći konstituirati, za što je rok deset dana. Nakon što se ono konstituira, ja kao gradonačelnik jedini sam ovlašteni predlagač proračuna i imam rok od 90 dana da mi ga gradsko vijeće usvoji. U slučaju da se proračun ne usvoji, i to gradsko vijeće, ali i ja kao gradonačelnik i moj zamjenik bi se raspustili u kolovozu, što znači da bi sljedeći izbori mogli biti tek u studenom i ova godina će biti nepovratno izgubljena - rekao je Bosilj.

Također, Marković je ponovio kako neki vijećnici namjerno opstruiraju "svaki njihov potez".

- Mislim da je vrijeme da se zatvori ta stranica knjige, da se otvori nova stranica gdje ćemo raditi sa svim strankama, ljudima, nezavisnim listama, onima koji žele raditi, a s onima koji to ne žele mislim da se trebamo dokraja obračunati i mislim da će građani ovaj put to napraviti - dodao je Marković.

Komentari