radovi u tijeku

eTV - Obnova Arboretuma Opeka u tijeku, obišao ga župan, evo kako izgleda

Radovi se odvijaju u sklopu EU projekta rekonstrukcije i opremanja dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi pri Srednjoj školi Arboretum Opeka Vinica...
Objavljeno: 16.01.2024. 12:56

Zadnja izmjena: 16.01.2024. 13:52

Foto: Sebastian Krehula

Župan Anđelko Stričak zajedno sa suradnicima te ravnateljem Srednje škole "Arboretum Opeka" Marčan Draganom Brkićem obišao je danas gradilište dvorca Opeka.

Kako je pritom rekao Stričak, radovi se odvijaju u sklopu EU projekta rekonstrukcije i opremanja dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi pri Srednjoj školi Arboretum Opeka Vinica, čija je vrijednost 10,26 milijuna eura. Rok za izvršetak radova je 30. travnja ove godine, a sada, između ostalog, slijedi uređenje dvorišta, montaža tijema, kameno-klesarski i keramički radovi.

- Vjerujem da smo na dobrom putu, nakon dvije i pol godine se ima što za vidjeti, a to nas sve veseli. Novu školsku godinu sigurno započinjemo s učenicima na ovoj lokaciji. Naravno, te investicije i objekti ujedno su velika promocija Varaždinske županije te vjerujemo da će to potaknuti naše građane, obrtnike, OPG-ove da još naprave iskorak u djelatnostima kojima se bave - rekao je Stričak.

'Bili smo na izdisaju, a onda...'

Naveli su kako je izvedena sva infrastruktura od županijske ceste do dvorca, kao i restauratorski radovi i dio stolarije. Ravnatelj Srednje škole "Arboretum Opeka" Dragan Brkić dodao je kako se dvorac proteže na oko 3.500 kvadrata prostornog kapaciteta za školu te će biti moderno opremljen. 

- Škola je 2020. godine imala 105 učenika i bili smo praktički na izdisaju, danas ih imamo 176. kada pogledamo parametre koje smo htjeli postići tim regionalnim centrom u narednih pet godina, mi smo zapravo to ostvarili unutar dvije godine - istaknuo je Brkić.

Komentari