'healthy meal standard'

eTV - Gradski vrtić Varaždin dobio novo vozilo kojim će mališanima prevoziti zdrave obroke

Objavljeno: 13.03.2024. 13:35

Zadnja izmjena: 13.03.2024. 13:42

Foto: Lidija Filipović

U Dječjem vrtiću Varaždin, objekt Dravska, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj danas je predao vrtiću novo kupljeno dostavno vozilo.

Naime, radi se o vozilu marke Peugeot Expert L2 Fourgon u čijem su financiranju sudjelovali Grad Varaždin s 30 tisuća eura te Dječji vrtić Varaždin s dodatnih 1,5 tisuća eura. Gradonačelnik Bosilj istaknuo je kako je Dječji vrtić Varaždin prošle godine dobio certifikat "Healthy meal standard", čime se osigurava djeci da obroci u vrtićima od samog početka njihovog odrastanja prate najviše standarde kvalitete prehrane, a ovo će vozilo koristiti za dostavu obroka u ostale objekte Dječjeg vrtića Varaždin.

- Uveli smo "healthy meal standard" i ovdje u objektu Dravska smo uredili centralnu kuhinju iz koje se vozi zdrava hrana u ostale varaždinske vrtiće. Ovaj kombi će prvenstveno služiti da odmah ujutro vozi svježe pekarske proizvode, a kasnije kuhani ručak u dvije runde - rekao je Bosilj.

Novo dostavno vozilo, kako je istaknula ravnateljica vrtića Helena Vidović, kupljeno je za potrebe vrtića nakon punih 17 godina.

- Vozilo je bilo jako potrebno. Staro vozilo je bilo staro 17 godina, dalo je i dušu i tijelo kroz ove godine budući da je ono bilo u svakodnevnoj upotrebi. Novo vozilo bilo je stvarno nužno - dodala je Vidović.

Komentari