Niz odličja

eTV intervju – Mateo Žugec: 'Htio bih biti među prvih šest u Europi'

"Volio bih veću podršku od strane Grada, da se pronađu neki sponzori sa strane jer trenutno ih nemamo, ja ih nemam", rekao je, između ostalog Mateo Žugec…
Objavljeno: 05.03.2023. 10:15

Zadnja izmjena: 05.03.2023. 10:31

Foto: Luka Šalamun

Zlato Svjetskog kupa u Kopru, srebro s Svjetskog kupa u Varni, srebro sa Prvenstva Hrvatske i mnogi drugi, sve su to odličja koja iza sebe ima Mateo Žugec, član Hrvatskog Gimnastičarskog Saveza. O vlastitim željama, sportskim uspjesima te o očekivanjima ove godine osvrnuo se za eTv.

Što je po Vama obilježilo Vašu proteklu godinu?

Proteklu godinu su definitivno obilježila tri velika rezultata. Zlato na Svjetskom kupu u Kopru, srebro na Svjetskom kupu u Varni te najdraži mi rezultat, zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Raspored za ovu godinu?

Za tjedan dana letimo za Baku (Azerbajdžan) na Svjetski kup, a nakon toga je Europsko prvenstvo u travnju. U svibnju je Svjetski kup u Varni te u rujnu na rasporedu je Svjetski kup u Parizu.

Očekivanja od tekuće godine?

Finale Europskog prvenstva definitivno. Htio bih biti među prvih šest u Europi, s time bih stvarno bio sretan na kraju godine. Par medalja na Svjetskim kupovima da skupim bodove za Svjetsko prvenstvo te da budem u prvih dvanaest na svijetu.

Balans privatnog i sportskog života?

Trebalo mi je dosta dugo ali naučio sam se kako izbalansirati to, ujutro trening, popodne trening, dosta je to odricanja, ali eto nađe se vremena i za privatni život.

Osobne želje?

Volio bih nastupiti na Olimpijskim igrama, ili u Parizu sljedeće godine, ili u Los Angelesu 2028. godine.

Klupske želje?

Volio bih veću podršku od strane Grada, da se pronađu neki sponzori sa strane jer trenutno ih nemamo, ja ih nemam, a nakon svih ovih rezultata to bi mi jako puno dalo poticaja u nastavku sportske karijere. Ne samo meni, nego i ostalim dečkima koji dolaze iza mene za nastavak dalje.

Komentari