1,27 milijuna eura

eTV - Potpisan ugovor za igradnju dječjeg vrtića u Hrašćici, 'Razmišljamo već o sljedećim koracima'

Vrtić će sadržavati dvije specijalizirane jaslične skupine te dvije skupine većih uzrasta, a cijena radova je oko 1,27 milijuna eura s PDV-om...
Objavljeno: 22.09.2023. 12:14

Zadnja izmjena: 22.09.2023. 12:14

Foto: Boris Matijašec

Danas je gradonačelnik Neven Bosilj potpisao ugovor o javnoj nabavi za izgradnju dječjeg vrtića u Hrašćici temeljem provedenog postupka javne nabave s odabranim ponuditeljem, odnosno s Klaudijom Korade, direktoricom tvrtke "Kontura" iz Varaždina. 

Kako je pritom bilo rečeno, dječji vrtić u Hrašćici imat će kapaciteta za 70-ak djece. Vrtić će sadržavati dvije specijalizirane jaslične skupine te dvije skupine većih uzrasta, a cijena radova je oko 1,27 milijuna eura s PDV-om. Izgradnja će se sufinancirati uz EU Fondove u visini od oko 650 tisuća eura, dok će Grad iz svojeg proračuna izdvojiti oko 942 tisuće eura. 

- Rok izvođenja radova je 12 mjeseci, nadamo se da ćemo uspjeti to i prije realizirati kako ćemo već iduće školske godine udomiti u vrtićima 70 djece. Cijene su u dvije godine od prijave na NPOO u građevini porasle za 70 posto, ova je ponuda bila jeftinija od druge dvije. Ovim ćemo malo smanjiti liste čekanja, ali one se još uvijek neće dokraja rješiti, zbog čega razmišljamo o sljedećim koracima - rekao je pritom Bosilj.

Komentari