program dana županije

eTV - Stričak najavio otvaranje Spinalnog centra i objavio dobitnike županijskih priznanja

Povodom Dana Varaždinske županije koji se inače obilježava 8. rujna organiziran je cijelotjedni program u razbdoblju od 4. do 10. rujna...
Objavljeno: 01.09.2023. 10:18

Zadnja izmjena: 01.09.2023. 10:18

Foto: Boris Matijašec

Župan Anđelko Stričak danas je sa suradnicima najavio obilježavanje Dana Varaždinske županije i 30. godina ponovnog osnivanja Varaždinske županije.

Kako je pritom najavio, povodom Dana Varaždinske županije koji se inače obilježava 8. rujna organiziran je cijelotjedni program u razbdoblju od 4. do 10. rujna. Tako će u ponedjeljak Stričak obići Elektrostrojarsku školu te Osnovnu školu u Gornjem Knegincu povodom početka nove školske godine. U utorak će se održati panel rasprava na kojoj će obrtnici i gospodarstvenici govoriti o svom poduzetničkom iskustvu, dok je za srijedu planiran kviz za učenike srednjih škola, kao i koncert Glazbene škole u Atriju palače. Središnji događaj povodom Dana Županije, istaknuo je, bit će otvorenje Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama.

- U četvrtak ćemo u 17 sati otvoriti Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama. Prije nekoliko dana imali smo završnu konferenciju te smo svi upoznati koliko je bitna ta investicija vrijedna 18,4 milijuna eura, a na koju se čekalo 20 i više godina. Na svečanoj sjednici dodijelit će se nagrade, kada će nagradu za životno djelo biti dodijeljena prim. Ranu Stareu, nagradu za doprinos ugledu i promociji županije dodijelit će se AK Slobodi, Draženu Filipoviću i DVD-u Novi Marof, dok će nagradu za iznimna postignuća dobiti Davor Bobić i Prva gimnazija Varaždin. Također, Emanuel Tukač dobit će nagradu kao najbolji učenik, odnosno učenik generacije - rekao je Stričak.

Od ostalog programa, Stričak je najavio i potpisivanje sporazuma o suradnji Varaždinske i Hercegbosanske županije, samu svečanu sjednicu koja će se održati u Maloj dvorani u Areni Varaždin, misu zahvalnicu te prezentaciju OPG-ova, Lovačkog saveza Varaždinske županije i Športsko Ribolovnog Kluba Varaždin.

Komentari