potpisani ugovori

eTV - Evo što su Plenković i Stričak rekli o brzoj cesti koja je jučer potpisana

Kako je varaždinski župan Anđelko Stričak rekao, jučer je potpisano nekoliko ugovora, a između ostalih i ugovor za prvu etapu brze ceste...
Objavljeno: 01.03.2024. 10:03

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 10:03

Foto: Boris Matijašec/Lidija Filipović

Brza cesta Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina koja će ići i kroz Općinu Bednja i povezati Trakošćan s Varaždinom pred samim je početkom radova. Naime, jučer je potpisan ugovor između predstavnika Hrvatskih cesta te izvođača radova.

Kako je varaždinski župan Anđelko Stričak rekao, jučer je potpisano nekoliko ugovora, a između ostalih i ugovor za prvu etapu brze ceste. 

- Nastavljamo s jednim novim ciklusom u vrijednosti od 83 milijuna eura, odnosno potpisan je ugovor za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina, preko Ivanca, Lepoglave do Krapine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković također je istaknuo važnost ovog projekta za Varaždinsku županiju.

- Posebno je značajno što je danas potpisana ova prva dionica brze ceste koja će bolje povezati Hrvatsko Zagorje, učiniti svojevrsni prsten i na taj način dati konkretan doprinos bolje povezanosti i Varaždina i Krapine, ali i cijelog sjevera Hrvatske - zaključio je. 

Podsjećamo, riječ je o ugovoru za gradnju prve faze ovog projekta od Varaždina do Cerja u duljini od 7,5 kilometara koja će trajati 36 mjeseci. Hrvatske ceste navele su kako je planirano završiti ovaj strateški projekt podijeljen u šest faza do 2030. godine.

 

Komentari