učenici na čajanci s prgom

eTV: Marinko Prga na druženju s talentima 'Rudaka': "Slijedite snove i bježite iz Hrvatske što prije"

Objavljeno: 15.11.2017. 14:51

Zadnja izmjena: 15.11.2017. 15:38

Foto: Luka Šalamun

Danas su se učenici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole družili s popularnim varaždinskim glumcem Marinkom Prgom, koji je u školu došao kao poklon mladim likovnim, fotografskim, literarnim i glazbenim talentima škole. Evo kako je bilo i što je ovim mladim ljudima poručio poznati glumac...

Naime, danas su u finalnom dijelu projekta 'Skriveni talenti škole i susret s glumcem' u kojem su se mjesec dana skupljali radovi različitih talenata škole, donedavno skriveni učenički talenti nagrađeni s društvom Marinka Prge s kojim su imali priliku razgovarati o različitim temama kao što je gluma, kazalište, film i slično.

Razgovarajući s učenicima Prga se usput nadovezao na situaciju u kulturi u Varaždinu, problem odlazaka na gostovanja, kazališnim sklonostima publike te odazivu na pojedine sadržaje koji nisu populističkog karaktera. Kako kaže, zabava kao i svugdje kod šireg dijela publike prolazi bolje nego predstave koje se bave ozbiljnijom problematikom, a s dobrim predstavama ( kad se dogode) treba putovati i tu se nameće problem financiranja.

U nastavku pogledajte koji su to skriveni talenti škole i kakva atmosfera je pratila druženje učenika s poznatim glumcem.

 

Komentari