ove srijede

Video - U Varaždinu se obilježava Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

Objavljeno: 28.08.2023. 18:28

Zadnja izmjena: 28.08.2023. 18:28

30. kolovoza svake godine, obilježava se Međunarodni dan nestalih osoba, a Odlukom Hrvatskog sabora, od 2019.godine taj dan obilježava se i kao Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu. 

Ovogodišnje središnje obilježavanje odvija se po treći put u Varaždinu, u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih hrvatskih branitelja s partnerima Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i s Udrugom obitelji zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije kao suorganizatorom. 

Na svečanom obilježavanju bit će prisutni članovi udruga koje okupljaju obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila s područja cijele RH, predstavnici institucija RH, lokalne uprave i samouprave, braniteljskih  udruga i drugih organizacija.

Program:

  • 9 sati - Gradsko groblje Varaždin (kod Križa branitelja) - polaganje vijenaca, izaslanstva
  • 10 sati - Varaždinska katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, Pavlinska ulica 4 - Sveta misa za sve poginule, ubijene, nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, misu predvodi biskup Bože Radoš
  • od 11:30 do 13 sati - Kapucinski trg - Svečani program obilježavanja
  • od 10 do 17 sati - Kapucinski trg - prezentacija aktivnosti, rada i opreme iz djelokruga rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja

Komentari