14. drvno-tehnološka konferencija

Projekt TCDI Lepoglava u Opatiji istaknut kao pozitivan primjer

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.06.2017. 15:41

Zadnja izmjena: 12.06.2017. 15:45

Da je drvno-prerađivačka industrija jedna od najperspektivnijih gospodarskih grana istaknuto je na 14. drvno-tehnološkoj konferenciji održanoj u Opatiji. Među više od 350 predstavnika drvne industrije te državnih tijela i institucija predvođenih ministrima poljoprivrede i rada i socijalnog sustava, konferenciji je nazočio i voditelj projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava,  Damjan Županić.

Između ostalog, na konferenciji se govorilo o zapošljavanju u drvnom sektoru, o problemu izvoza jeftine sirovine te maloj zastupljenosti ulaganja u istraživačko-razvojne aktivnosti. U tom je kontekstu projekt izgradnje Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi istaknut kao pozitivan primjer. Zaključeno je da takvi centri moraju poticati i koristiti znanje kao važan resurs te osnova za razvoj drvoprerađivačke industrije malih i srednjih tvrtki.

Konferencija u Opatiji održana je u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera i CROBIOM-a te suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede, a pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice RH, Hrvatskog sabora, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te ureda rektora Sveučilišta u Zagrebu.
 

Komentari