150 radnih mjesta

Zbog rata u Ukrajini odgađa se izgradnja tvornice Argete u Gornjem Knegincu

Investicija ukupne vrijednosti od 50 milijuna eura, za koju je potpisan ugovor između Općine Gornji Kneginec i Atlantic Grupe, započela je kupnjom zemljišta i trebala se odvijati se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu je trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole...
Objavljeno: 28.04.2022. 09:01

Zadnja izmjena: 28.04.2022. 09:02

Foto: argeta.com

Općina Gornji Kneginec prošle je godine donijela odluku o prodaji 41 tisuću kvadrata zemljišta Atlantic Grupi za izgradnju nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta, no kao što navode iz Grupe, zbog rata u Ukrajini izgradnja se odgađa na godinu dana.

Podsjetimo, investicija ukupne vrijednosti od 50 milijuna eura, za koju je potpisan ugovor između Općine Gornji Kneginec i Atlantic Grupe, započela je kupnjom zemljišta i trebala se odvijati se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu je trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Nakon realizacije svih faza projekta u planu je bilo otvaranje do 150 novih radnih mjesta. 

Ipak, u novom financijskom izvještaju Atlantic Grupe predviđa se kako su, uslijed izbijanja rata u Ukrajini, moguće negativne posljedice na poslovanje zbgo daljnjih poskupljenja sirovina, energenata i usluga, a čiji financijski utjecaj u ovom trenutku Grupa ne može procijeniti. 

- Zbog povećanih neizvjesnosti izazvanih ratom u Ukrajini sagledali smo inicijalni plan kapitalnih ulaganja te smo isti smanjili za otprilike 40 milijuna kuna na i dalje visokih 280 do 330 milijuna kuna. Najveći dio smanjenja odnosi se na odgodu izgradnje nove tvornice Argete u Varaždinu za najmanje jednu godinu - stoji u financijskom izvješću Atlantic Grupe.

Komentari