mali princ postaje mala princeza

FOTO: Uoči sutrašnje premijere posjetili smo generalnu probu predstave "Mala princeza"

Objavljeno: 14.10.2016. 21:20

Foto: Petra Mlinarić

Uoči sutrašnje velike premijere, danas je u varaždinskom HNK na sceni Zvonimir Rogoz održana generalna proba predstave za mlade "Mala princeza", redateljice Julie Klier. 

Ako je sudeći prema interesu publike i ispunjenosti scene Rogoz do zadnjeg mjesta, za ovu predstavu će se tražiti karta više.

"Mala princeza" je kazališni prvijenac redateljice Julie Klier, koja se uhvatila u koštac sa zanimljivom preobrazbom glavnog junaka u junakinju. Ideja same preobrazbe je i krenula od redateljica koja je žena, pa, kako i sama kaže, sve se nastavilo u daljnje istraživanje što se događa kada dječak postaje djevojčica.

Radnja "Male princeze" se događa na Zemlji, a za razliku od radnje u "Malom princu", princeza svoj životni put i preobrazbu započinje u velegradu koji predstavlja okvir događanja radnje.

- Na Zemlju stiže čista, neokaljana, a sve stvari s kojima se susreće na nju ostavljaju utisak i mijenjaju je što rezultira opterećenjem. Okolina je čimbenik koji napravi da dijete od malog i čistog bića postane odrasla osoba koju su na nju ostavili različiti utjecaji.- rekla je redateljica. 

Glavna uloga pripala je Janji Šestak, učenici trećeg razreda Prve varaždinske gimnazije, kojoj je ovo ujedno i prva kazališna uloga.  

Na pitanje što povezuje nju i "Malog princa" Janja posebno ističe znatiželju, koja joj je i pomogla u pripremanju za glavnu ulogu. 

-Gluma je za mene poseban svijet u kojem se čovjek ne može izgubiti, nego se samo može pronaći, kao što sam se ja pronašla. Nadam se da će publika koja će gledati predstavu izvući pouku da je bitno očima nevidljivo, samo srcem se dobro vidi. - rekla je glavna glumica.

Predstavu možete pogledati ove subote i nedjelje u 19 sati na Sceni Zvonimira Rogoza ili 17., 19. i 21. listopada u jutarnjem terminu i podsjetiti se što je to očima nevidljivo.

Komentari