lijepa gesta

'Crveni nosovi' posjetili odjel pedijatrije u OB Varaždin, evo kako je bilo

Objavljeno: 22.12.2023. 15:30

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 15:30

Foto: Crveni nosovi

U predblagdanskom tjednu, 'Crveni nosovi' radošću su ispunili Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin. Posjet klaunova oduševio je djecu, roditelje i medicinsko osoblje.

Osnivač 'Crvenih nosova' Zoran Vukić, kojeg su djeca u varaždinskoj bolnici upoznala kao klaundoktora Ludeka kaže:

- Kao klaun, u bolničke sobe unosim igru, smijeh i šalu i pružam djetetu prostor da bude onakvo kakvo uistinu je, kad se podigne teret dijagnoza. U 13 godina koliko radim s 'Crvenim nosovima', primijetio sam da su lakoća, olakšanje i skretanje pozornosti koje klaunovi unose u bolničko okruženje nužni su kako bi i djeca i roditelji pronašli potrebu motivaciju i lakše prebrodili tešku svakodnevicu - opisao je svoje iskustvo Zoran Vukić.

Da su posjeti 'Crvenih nosova' vrijedan dodatak medicinskoj skrbi, ističu i iz OB Varaždin:

- Unose tračak pozitive i odvraćaju misli od ozbiljnih tema i radnih zadataka, kojima se nakon toga možemo posvetiti s novom energijom. Djeca su u bolnici često uplašena, što otežava postupak liječenja i njihov oporavak. Asocijacija boravka u bolnici s veselim i zabavnim, poput 'Crvenih nosova' pomaže im da shvate da ovdje nije tako strašno i opasno - poručila je voditeljica Odjela za pedijatriju OB Varaždin Branka Maretić.

Komentari