povučeno 70 milijuna eura

eTV - Županija ide u izgradnju 20 dvorana, veliki politički odjek imat će investicija u Ivancu

Energetski će se obnoviti gotovo sve škole, odnosno preostati će još samo dvije za energetsku obnovu, a najmanje 12 škola koristit će struju iz obnovljivih izvora energije...
Objavljeno: 20.12.2023. 11:33

Zadnja izmjena: 20.12.2023. 11:34

Uoči početka nove godine, koja donosi val županijskih investicija u školstvo, gost današnje emisije bio je Miroslav Huđek, jedan od najdugovječnijih resornih pročelnika. 

Kako je Huđek pojasnio, radi se velikim dijelom o sredstvima koje je Županija povukla iz nacionalnog Fonda za oporavak i otpornost, te uz pomoć kojih će u potpunosti dovršiti određene infrastruktrne procese. 

- Sada je i podosta malih škola dobilo mogućnost izgraditi tzv. male sportske dvorane, od 170 do 300 kvadrata, i takvih dvorana mi sada projektiramo 20-ak. Slijedi jedan novi investicijski ciklus koji će se dominantno financirati iz Fonda za oporavak, pri čemu ukupno imamo pripremljeno ili u pripremi projekata za 70 milijuna eura. To je ogroman novac koji, s obzirom na visinu našeg proračuna, zahtijeva poštovanje – rekao je Huđek. 

Investicija o kojoj se priča 20 godina

Energetski će se obnoviti gotovo sve škole, odnosno preostati će još samo dvije za energetsku obnovu, a najmanje 12 škola koristit će struju iz obnovljivih izvora energije. Politički će odjeknuti investicija u gradu Ivancu.

- Dobili smo odluku o financiranju dogradnje OŠ Ivanec, što je investicija od 5,6 milijuna eura, o kojoj se priča 20 godina. I do ljeta učinit ćemo sve da u Ivancu počnemo graditi. Tu su još i dvije male područne škole (Strmec, Nova Ves) koje u ovom trenutku rade u dvije smjene, što je ukupna investicija od 9,5 milijuna eura. S ta tri projekta moći ćemo reći da kompletan sustav osnovnog školstva radi u jednoj smjeni – zaključio je Huđek.  

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek pogledajte ovdje:

 

Komentari