Varaždinska županija

Foto - U Županijskoj palači održana razmjena iskustava protokolista

Objavljeno: 16.02.2024. 18:26

Zadnja izmjena: 16.02.2024. 18:40

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je susret voditelja protokola i službenika s ciljem razmjene iskustava i rješavanja nedoumica s kojima se svakodnevno susreću protokolisti.

Kako je istaknuo Tomislav Pajtlar, voditelj Koordinacije za protokol Hrvatske zajednice županija, cilj ovakvih susreta je rješavanje nedoumica oko rasporeda sjedenja, redoslijeda pozdravljanja i držanja govora, pa sve do organizacije najsloženijih događaja poput posjete visokih domaćih i stranih izaslanstava. U sklopu koordinacije, bivša šefica Protokola predsjednice Republike Hrvatske Tina Tödtling održala je nazočnima prigodno predavanje  na temu 'Protokol događanja u praksi'.

Podršku radu članovima Koordinacije dao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naznačivši pritom važnu ulogu protokola kod organizacije i pripreme mnogih događaja kazavši kako je protokol svake institucije ili ustanove svojevrsni 'prozor u svijet'. Članovi Koordinacije za protokol imali su prilike posjetiti Centar za posjetitelje u Županijskoj palači u Varaždinu te su razgledali i izložbu 'Bistra kaplja vrednija od zlata' u palači Herzer.

Komentari