svečana sjednica

Foto - Općina Ljubešćica pred povijesno visokom investicijom i dogradnjom vrtića

Objavljeno: 04.08.2023. 19:48

Zadnja izmjena: 05.08.2023. 05:28

Foto: Boris Matijašec

Na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Ljubešćica dodijeljena su javna priznanja najzaslužnijim mještanima, a načelnik općine Nenad Horvatić tom je prigodom rezimirao sve projekte koji se provodi ili su prd realizacijom.

Rezimirajući što je sve učinjeno u proteklih godina, Horvatić se na svečanoj sjednici posebno osvrnuo na dodijeljena sredstva za projekt izgradnje kanalizacije i pročistača, odnosno na bespovratnih 3,78 milijuna eura (28,5 milijuna kuna), istaknuvši da je to povijesna investicija na području te općine. Kazao je i da je svjestan da su neke ceste u općini 'zrele' za rekonstrukciju, međutim ustvrdio je i da nema smisla sanirati ceste, a onda ih za godinu dana kopati radi postavljanja kanalizacije.

'Onaj koji želi, može'

Kao još jedan važan projekt za općinu istaknuo je nadogradnju dječjeg vrtića, za što je početkom prosinca 2022. dodijeljeno općini bespovratnih 325.000 eura, dok je ukupna vrijednost projekta 478.000 eura. - Čeka nas kroz mjesec-dva građevinska dozvola, natječaj i, nadam se, početkom iduće godine radovi – najavio je Horvatić.

- I nakon toga čujete komentare, pa to su sve naši penezi. Međutim, otkad je svijeta i vijeka plaćaju se porezi, ali od tih poreza prije se vraćalo malo ili ništa u odnosu na sada. Zbog čega? Zbog stava. Onaj tko želi, hoće i može, koji ima stav, uvijek će moći naći mogućnost novih izazova - poručio je u svojem govoru župan Anđelko Stričak.

Javna priznanja na svečanoj sjednici dodijeljena su ove godine Nadi Horvatić, novinaru Martinu Lukavečkom, Sanji Kožić i vlč, Stjepanu Makaru.

Komentari