Varaždinska županija

Foto - Društvo distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize obnovilo tradiciju božićnog okupljanja

Objavljeno: 26.12.2023. 17:51

Zadnja izmjena: 26.12.2023. 17:59

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, nakon nekoliko godina prekida zbog epidemije uzrokovane koronavirusom, ove je godine na blagdan sv. Stjepana obnovilo tradiciju i održalo božićni susret kojem su se odazvali i članovi srodnih udruga s kojima društvo surađuje, a nazočan je bio i varaždinski župan Anđelko Stričak.

Stričak se zahvalio se predsjedniku društva Ivanu Vujecu na entuzijazmu i trudu što vodi brigu da Varaždinska županija bude uspješna i kada je riječ o potrebama osoba s invaliditetom.

- Vi ste pokazali da ste ljudi sa stavom, da se ne treba predati ni kada je najteže, već se nastaviti boriti i to kao društvo trebamo znati prepoznati, cijeniti i poštivati. Želim da iduće godine vidimo, čujemo, govorimo i osjetimo kroz koje to nedaće naši sugrađani prolaze, kako bi mogli jedni drugima pomoći. Sve je to važno kako za naše društvo u cjelini, tako i za svakog pojedinca da se može osjećati dobro, prihvaćeno i komotno – rekao je Stričak.

Vujec: Jedan od glavnih zadataka nabava kombija

Na druženju su se okupili i članovi srodnih udruga s kojima društvo surađuje iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslovačke, Zagrebačke županije, ali i iz Slovenije, naveo je Vujec.

- Svakodnevno se trudimo pružati različite oblike potpore za njihov kvalitetniji i sadržajniji život, ali isto tako želimo senzibilizirati javnost za potrebe i probleme naših članova. Cilj nam je otvoriti se prema van, uključiti što više podupirajućih članova, kao i volontera, a i dalje ćemo se truditi uključiti što više osoba s invaliditetom u sve grane društva te ih isticati kao ravnopravne članove – rekao je Vujec naglasivši kako je jedan od glavnih zadataka društva iduće godine nabava novog kombi vozila koje im je neophodno potrebno.

Druženju su prisustvovali i direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, koja je tom prigodom postala i podupirajući član Društva te varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak koji je i predvodio svetu misu za osobe s invaliditetom u varaždinskoj katedrali, ističe se u priopćenju iz Varaždinske županije.

Komentari