nekretninski boom

eTV - Za Novoselca nema sumnje: U ovom roku Sračinec će se povećati za 1000 stanovnika

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec osvrnuo se na nekretninski boom, rekavši kako je sve započelo nakon investicije tvrtke "Meteor" u stambenu zgradu pokraj osnovne škole u Sračincu...
Objavljeno: 01.04.2024. 09:25

Zadnja izmjena: 01.04.2024. 13:44

Na području općine Sračinec u proteklih pet godina izdano je više od 200 građevinskih dozvola, što prema određenim parametrima Sračinec kao naselje svrstava u sam vrh interesa za naseljavanjem u cijeloj Hrvatskoj.  

Naime, gostujući nedavno u našem eTV studiju načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec osvrnuo se na ovaj nekretninski boom, rekavši kako je sve započelo nakon investicije tvrtke "Meteor" u stambenu zgradu pokraj osnovne škole u Sračincu. Dodao je kako svaka jedinica lokalne samouprave ima specifičnu situaciju koja ponajviše ovisi o udaljenosti od velikih gradova poput Varaždina, što prema njegovom mišljenju, uvelike doprinosi ovoj građevinskoj ekspanziji na području Sračinca.

'Kuće se kupuju i preuređuju'

Kazao je kako ima sve manje stanovnika u ruralnim i pograničnim područjima, ali u Sračincu takvih problema nema. 

- Veseli me da se u starijem dijelu naselja, u kojem su većinom starije kuće, te kuće kupuju i preuređuju. Mogu reći i da, nasreću, nemamo novopridošlih radnika koje će biti neophodno smjestiti u budućnosti, no prije svega mi moramo razmišljati i o mladima. U zoni Gaj imali smo sto parcela, iza osnovne škole otvaramo određeni broj parcela gdje ćemo omogućiti mladima da ih kupe i da ostanu ovdje, a kroz izmjene prostornih planova definirat ćemo novu stanogradnju na području općine - rekao je Novoselec.

Dodao je kako su sve stambene zgrade koje se grade na području općine Sračinec unaprijed rasprodane, a istaknuo je i kako, ukoliko se nastavi ovim tempom, kroz deset godina općina očekuje dodatnih tisuću stanovnika.

Komentari