pitali smo

eTV - Hoće li bolnički park u Novom Marofu postati park za javnost? Evo što kaže župan

Objavljeno: 09.09.2023. 08:47

Zadnja izmjena: 09.09.2023. 08:50

Foto: Grad Novi Marof

Varaždinski župan Anđelko Stričak kazao je u studiju eTV-a kako nije siguran može li se park u središtu Novog Marofa, u kojem je i bolnica za palijativnu skrb, namijeniti da bude samo park, no kaže da se Grad Novi Marof može uključiti u njegovo uređivanje.

Naime, Grad Novi Marof u svom središtu ima perivoj Erdödy, koji je spomenik parkovne arhitekture zasađen još u 19. stoljeću u vrijeme gradnje dvorca Erdödy i u njemu se nalaze izrazito rijetke i vrijedne biljne vrste. Novomarofčani ga znaju kao park u sklopu bolnice, čiji je osnivač Županija, no u posljednje vrijeme park je u sve derutnijem stanju. Grad bi ga, kako je nedavno rekao gradonačelnik Siniša Jenkač, želio urediti u šetalište i otvoriti za korisnike bolnice, građane i posjetitelje.

Župan Stričak u nedavnoj je emisiji rekao kako su svi gradonačelnici i načelnici pozvani da se na svakom kolegiju, bez obzira o kojoj se instituciji ili ustanovi radi čiji osnivač je Varaždinska županija, mogu uključiti u rad te ustanove ili institucije. Stoga, ističe, bez obzira radi li se o školama, ambulantama, domu zdravlja ili bolnici, Grad Novi Marof, kao i ostale općine i gradovi, mogu se uključiti.

- Je li baš moguće da se taj park namijeni da bude samo park, a tamo su, napominjem, palijativni bolesnici, znači najteži, da li je to baš moguće da bude u prvom smislu riječi, ne znam. Ali, u svakom slučaju, Grad Novi Marof se može uključiti u uređivanje, znači održavanje tog parka – istaknuo je.

 

Komentari