AIESEC: U petak u Gimnaziji prezentacija i svečano zatvaranje projekta YEC

Objavljeno: 21.11.2012. 10:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

U petak će se u Prvoj gimnaziji Varaždin, s početkom u 14:30 sati održati svečano zatvaranje projekta studentske organizacije AIESEC Varaždin "Young (Social) Entrepreneurs in Croatia“...

AIESEC Varaždin je kroz proteklih 8 tjedana organizirao projekt Young (Social) Entrepreneurs in Croatia, edukacijski projekt namijenjen ponajprije učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola osmišljen s ciljem da im kroz radionice i razvijanje poslovnih ideja omogući razvoj osnovnih socijalno-poduzetničkih vještina, kako bi bili ukorak sa svim promjenama i potrebama tržišta.

Na projektu je sudjelovalo ukupno stotinjak učenika iz pet škola sudionika - Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije Čakovec, Gimnazije Fran Galović Koprivnica, Srednje škole Koprivnica te Srednje škole Krapina. Kroz 6 radionica koje su vodili inozemni praktikanti (Tatiane i Bruno iz Brazila, Antonela iz Rumunjske i David iz Mađarske) učenici su se upoznali s osnovnim konceptima društvenog poduzetništva i osnovnim karakteristikama koje bi svaki društveni poduzetnik trebao imati. Usporedno s radionicama učenici su u timovima radili na razvoju vlastite inovativne ideje i projekta društvenog poduzetništva.

Na taj način pokušava se potaknuti razvoj osnovnih socijalno-poduzetničkih vještina, kako bi učenici u budućnosti nastojali iskoristiti stečeno znanje i vlastitu kreativnost za opće dobro, doprinos lokalnoj zajednici i globalnom društvu.

Na svečanom zatvaranju projekta će se predstaviti najbolji projekti učenika, te će se održati svečano uručenje nagrada i diploma za sudjelovanje. U samom izboru najboljih projekata sudjelovat će i partneri projekta Centar za eko-društveni razvoj (CEDRA) i Varaždinska županija.

Svečanom zatvaranju prisustvovat će svi sudionici projekta, partneri, sponzori (Studentski centar, Varaždinska županija, Međimurska županija, Krapinsko-zagorska županija, Gastrocom, Mlinček, restoran Raj, Lacković travel, Alpha-M i drugi), predstavnici medija te svi koji žele saznati kako inovativni mogu biti potencijalni mladi društveni poduzetnici.

A Afterpary projekta održat će se u Caffe baru Elephant u Graberju.

Komentari