Bratimljenje vatrogasnih društava iz Višnjice i Starog trga pri Ložu

Objavljeno: 19.01.2015. 10:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/bratimljenje vatrogasaca lepoglava

Nakon što su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja je održana povodom proslave Dana Grada, povelju o bratimljenju potpisali Grad Lepoglave i slovenske općine Loška dolina,  sada su to učinili - Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica i Prostovoljno gasilsko društvo Stari trg pri Ložu, društva koja su još prije pet godina potaknula suradnju Grada Lepoglave i Općine Loška dolina.

Povelja je potpisana na Skupštini PGD-a Stri trg pri Ložu u Starom trgu pri Ložu, a uz predsjednike dvaju društava, Gorana Hočuršćaka i Franju Bukovca, zapovjednike Stjepana Križanca i Roka Strela, potpisali su ih i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, ispred Grada Lepoglave te načelnik Općine Loška dolina Janez Komidar.

- Zadovoljstvo je što se nakon naših jedinica lokalne samouprave bratime i naše organizacije civilnog društva. Ovo je primjer dobre suradnje koja će se, vjerujem, proširiti i na druge naše udruge koje, što smo već utvrdili, imaju brojne sličnosti i iste interesi – istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Povelja o bratimljenju DVD-a Višnjica i PGD-a Stari trg pri Ložu bit će 7. veljače potpisana i u Višnjici, na godišnjoj Skupštini DVD-a Višnjica.

{gallery}bratimljenje vatrogasaca lepoglava{/gallery}

Komentari