Dan posvećenog života u Varaždinskoj biskupiji

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.01.2013. 08:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Na blagdan Svijećnice, kada Crkva slavi Dan posvećenog života, u subotu 2. veljače u Varaždinu će se okupiti članovi redovničkih zajednica s područja Varaždinske biskupije na svom već tradicionalnom susretu u organizaciji biskupijskog Ureda za pastoral duhovnih zvanja.

Redovnici i redovnice će zajedno sa svećenicima Varaždinske biskupije sudjelovati na misnom slavlju koje će s početkom u 18 sati u katedrali Uznesenja BDM predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Prije mise, u 17 sati članovi redovničkih zajednica okupit će u dvorani Biskupskog ordinarijata na predavanju koje će o temi “Bogu posvećeni – biblijski izvori redovničkog života“ održati prof. dr. p. Niko Bilić. Okupljene će pozdraviti i biskupijski povjerenik za pastoral duhovnih zvanja vlč. Siniša Dudašek.

Sa željom da se taj dan dostojno obilježi i proslavi u župama, Ured za pastoral duhovnih zvanja izdao je i ove godine prigodne materijale, te katehetsko-molitveni priručnik pod naslovom “Svjedoci vjere“ koji ima svrhu da bude na pomoć svim djelatnicima u pastoralu duhovnih zvanja u Godini vjere.

Komentari