ekološka katastrofa na dravi

ŠOKANTNO Pogledajte u što se pretvara dravski okoliš i na što smo sve naišli, a problem se još uvijek ne rješava

Objavljeno: 27.11.2017. 17:21

Zadnja izmjena: 27.11.2017. 17:21

Foto: Viktor Hranić

Već smo pisali o smeću koje se sve više gomila uz vrijedan ekološki prostor Drave no izgleda da se problem još uvijek nije počeo rješavati pa smo primorani opet reagirati, a ovih dana sve su češće pritužbe brojnih građana na kontinuirano i nekontrolirano zagađivanje dravskog okoliša. Potaknuti time, zaputili smo se prema divljem odlagalištu i snimili u što čovjekova nekultura i bahatost pretvara ovo ekološko blago nadomak grada.

Na spomen rijeke Drave, koja je jedna od najočuvanijih rijeka u Europi, asocijacije su zasigurno šetnja, rekreacija, ribolov, plivanje i jednostavno uživanje u bogatstvu flore i faune koje nam se pruža nadomak grada kao kvalitetan bijeg za opuštanje i relaksaciju nakon napornog radnog dana. No, tek što prijeđete most imate što vidjeti - gomilu raznovrsnog i nerazgradivog otpada, a idila se u čas pretvara u pravu ekološku horor priču i žalosnu stvarnost koja iz dana u dan sve više uništava ovaj prirodni resurs.

Zabrinuti i ogorčeni čitatelji sve češće postavljaju pitanja gdje je komunalni redar te kada i kako će se to riješiti, a ovo su kadrovi koje smo danas snimili pa pogledajte, zapitajte se i reagirajte.

 

Komentari