“Trimkov“ 35. rođendan

Dravska trim staza: Nekad omiljeno okupljalište rekreativaca danas izgleda kao džungla zatrpana smećem

Objavljeno: 17.04.2016. 13:00

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Takozvana trim – staza u dravskoj šumi odavno ne predstavlja poziv za rekreativce željne zdravlja, već za njih predstavlja opasnost. Ove godine nekad popularni varaždinski “Trimko“ 35. rođendan dočekuje prepun smeća, a slučajne prolaznike šokira izgledom džungle...

Nažalost, naš Varaždin za razliku od gradova koji mu mogu biti primjer, svoju rijeku nije prigrlio i veći broj ljudi uz Dravu se okupi tek kada se na devastiranom kupalištu skuha prvosvibanjski grah.

Za ružnu sliku nekultiviranog pojasa uz dravsku šetnicu koji obuhvaća i prostor na kojem je 1981. uređena i otvorena trim – staza, najodgovorniji su sami Varaždinci. Obale Drave do danas nisu osvijetljene, nema kandelabra uz prolaz od Banfice, a nedostaju klupe i koševi za otpad...

Propada zbog nemara

Iako Varaždinci žive kraj rijeke te imaju Bogom dani prostor za boravak i rekreaciju u prirodi, nebrojeno puta su dokazali kako im ne smeta propadanje nečega što su uredili njihovi prethodnici.

Podsjećamo, bilo je dovoljno samo sedam godina da spomenuta trim – staza počne rapidno propadati. Već 1988. godine, djelomično je zarasla u šikaru i njeno nezaustavljivo propadanje nastavljeno je do današnjih dana.

Srećom, nakratko su ga devedesetih godina prošlog stoljeća prekinuli članovi TK Marathon 95. Kako “Trimko“ i nekoliko njegovih sprava za vježbanje izgledaju danas pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari