grad ludbreg

Evo što nam sve donosi drugi vikend Welcome Spring Festivala u Ludbregu

Objavljeno: 07.03.2024. 17:30

Zadnja izmjena: 07.03.2024. 17:30

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Ovotjedne aktivnosti Welcome Spring Festivala u Ludbregu počinju 10. izdanjem Crazy Hill Trail utrke.

Crazy Hill je poznata i popularna trail utrka, a staze se razlikuju po duljini i zahtjevnosti. Utrka počinje i završava na Otoku mladosti, gdje nakon utrke slijedi druženje i zabava.

– Trče se tri staze, takozvana RED, BLUE i GREEN staza. Crvena (RED) staza duga je 34 km i namijenjena je iskusnijim i naprednijim trkačima. Plava (BLUE), duga 16 km te zelena (GREEN) dugačka 10 km prilagođene su rekreativcima odnosno natjecateljima željnima dobre zabave uz nešto laganiji izazove – rekla je Tina Novak ispred BSV-a koji je glavni organizator ovog događaja.

Start i cilj su na Otoku mladosti, a očekuje se oko 400 trkača. Utrka od 34 km starta u 10 sati, utrka od 16 u 10:30, a utrka od 10 km u 11 sati. Istog dana održat će se i Canicross trail utrka od 10 kilometara. Riječ je o trail trkačkoj disciplini u kojoj sudjeluju čovjek i njegov pas. Start utrke je u 11:15 na Otoku mladosti. Nedjelja u nešto laganijem ritmu u obliku nordijskog hodanja dolazi iz Ludbrega gdje Udruga Narcisa vodi kroz prekrasan ludbreški krajolik, zelenu oazu i pluća grada Ludbrega Otok mladosti i nezaobilaznu rijeku Bednju.

Komentari