osmi po redu

Foto - Čak 62 učenika iz cijele Hrvatske natjecalo se na festivalu „Max sucht den Superstar“

Objavljeno: 26.11.2022. 09:02

Zadnja izmjena: 26.11.2022. 09:03

Varaždinskim kazalištem je u petak poslijepodne odzvanjao njemački jezik, a sve zahvaljujući osmom po redu festivalu „Max sucht den Superstar“.

Riječ je o natjecanju učenika srednjih škola u raznim kategorijama poput pjevanja, plesa i glume, koji na taj način pokazuju koliko poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.  U čak 25 točaka nastupila su 62 učenika iz više od 20 škola iz cijele Hrvatske, čije su nastupe na njemačkom jeziku pozorno pratili i njihovi mentori.

Organizator su bili Gospodarska škola Varaždin i udruga Europski kulturni krug, a pokrovitelj  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

- Vesela i pozitivna atmosfera koju vi, dragi natjecatelji i poštovani mentori, stvarate pjevajući, svirajući te recitirajući na njemačkom jeziku garancija je uspješnosti samog festivala, ali i potvrda da se kreativnošću stvaraju nove vrijednosti. Posebna je vrijednost što ćete upoznati svoje vršnjake, prijatelje iz gotovo cijele Hrvatske, steći znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život, a to su bogatstva koja nemaju cijenu. Čestitka našoj Gospodarskoj školi na odličnoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu, a svima vam želim puno uspjeha, zabave i veselja – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Prema odluci Stručnog žirija, pobjednici osmog festivala „Max sucht den Superstar“ su Saša Vidović i Karla Kunštek iz Srednje škole Krapina, drugo mjesto pripalo je Ani i Petri Šimunić iz Srednje škole Zlatar, dok su treće mjesto osvojili učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.

Komentari