Čuvanje tradicije

Foto - Dobro uvježbane ekipe odmjerile snage na Seoskim igrama u Salinovcu  

Objavljeno: 13.08.2023. 17:46

Zadnja izmjena: 13.08.2023. 17:55

Tradicionalne Seoske igre starih sportova u Salinovcu okupile su uvježbane ekipe, koje su odmjerile snage u disciplinama kao što su skok u dalj sa mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena sa ramena, viseća kuglana za žene te potezanju užeta za muškarce.

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec i ove godine je po 37. puta za redom organiziralo tradicionalne seoske igre, a manifestacija je počela mimohodom i postrojavanjem svih ekipa-sudionica pred središnjom binom, priopćeno je danas iz Varaždinske županije. 

Igre je otvorio te svim natjecateljima poželio puno sreće gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić, a podršku natjecateljima dala je i  zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Varaždinska županija podupire ovakve manifestacije jer su upravo one najbolji čuvari našeg identiteta i tradicije. Iako se ovaj kraj mijenja, napreduje, običaji ostaju i to zahvaljujući Društvu za sportsku rekreaciju Salinovec koje djeluje više od četrdeset godina i koje potiče svoje sugrađane na bavljenje sportskim aktivnostima. Svim natjecateljima želim puno sreće i dobre zabave, a organizatorima čestitam na još jednoj izvrsnoj organizaciji Olimpijade starih sportova – rekla je Zagorec.
 

Komentari