Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Foto - Gradonačelnik Bosilj uručio zahvalnice višestrukim darivateljima krvi

Objavljeno: 25.10.2023. 19:15

Zadnja izmjena: 25.10.2023. 19:15

Foto: Varaždin.hr

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa, u varaždinskom restoranu River pub u srijedu, organizirana je svečanost.

Gradonačelnik Grada Varaždina tom je prigodom šezdesetorici darivatelja krvi uručio zahvalnice za višekratno darivanje krvi.

- Svaka čast vama koji dajete krv jer vas na to nitko ne prisiljava, to je vaša odluka. Želim da i djeca vide kako još uvijek postoje ljudi koji su se odlučili nešto darivati, a nisu trebali – poručio je gradonačelnik Neven Bosilj čestitavši okupljenim darivateljima krvi njihov dan.

Njih su također pozdravile i čestitale im na njihovom plemenitom djelu dr. Anka Dorić s Odjela za transfuziju Opće bolnice Varaždin i Branka Rodek, predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Ona je u svom govoru napomenula kako grad Varaždin od 121 grada u Hrvatskoj zauzima osmo mjestu po broju darivatelja. Ove godine sakupljeno je na području djalovanja GD CK Varaždin već 4838 doza krvi, a plan od 6150 doza sigurno će biti ispunjen do kraja godine.

Među dobitnicima priznanja bilo je 5 žena koje su dale krv 35 puta te 5 žena koje su darivale krv 55 puta. Najveći broj priznanja primili su muškarci koji su darivali krv 50 i više puta. Najveći aplauz prisutnih dobili su darivatelji sa 100 davanja, a posebno se istaknuo Franjo Kruljac koji je dao krv već 125 puta.

Komentari