posjetite

Foto - U ludbreškom poštanskom uredu otvorena izložba o 100 godina speedwaya

Objavljeno: 29.12.2023. 14:36

Zadnja izmjena: 29.12.2023. 14:38

Foto: Studio VIPRO

Ludbreški poštanski ured domaćin je filatelističke izložbe. Godina u kojoj je različitim događanjima u svijetu obilježena 100. obljetnica pokretanja speedwaya, ostati će zabilježena i po predstavljanju filatelije vezane uz ovu atraktivnu disciplinu moto sporta.

Pedesetak probranih poštanskih omotnica, razglednica, dopisnica, maraka i žigova s motivima iz svijeta speedwaya u Ludbregu je svojom izložbom predstavio Stjepan Kovaček iz Svetog Đurđa, član Varaždinskog kluba kolekcionara i dugogodišnji zaljubljenik u ovaj adrenalinski sport, ujedno autor Internet stranice „Speedway u Hrvatskoj“.

Izložbeni listovi priređeni su u dvojezičnom izdanju, s obzirom da se radi o trenutno najvećoj filatelističkoj zbirci na temu speedwaya u svijetu, odnosno zbog znatnog interesa entuzijasta iz drugih zemalja za ovaj nesvakidašnji prikaz povijesti i sadašnjosti speedwaya. U prvom dijelu 2024. godine očekuje se priređivanje ove izložbe i u odgovarajućem prostoru u Prelogu, s obzirom na 60. obljetnicu prve speedway utrke u Međimurju, organizirane 15. svibnja 1964. godine. Otvaranju izložbe uz ostale su sudionike nazočili Đuro Fleten, poduzetnik i inovator iz Preloga, poznat između ostalog po dugogodišnjoj uspješnoj karijeri u speedwayu te Vladimir Vuk, također nekadašnji vozač speedwaya iz Preloga.

Komentari