učenje o vukovaru

FOTO Učenici iz OŠ Svibovec boravili su u sklopu projekta u Vukovaru kako bi saznanja s nastave obogatili na terenu

Objavljeno: 30.11.2017. 12:14

Zadnja izmjena: 30.11.2017. 12:14

23. i 24. studenoga učenici 8. razreda OŠ Svibovec boravili su u Vukovaru u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ u pratnji razrednika Zlatka Raina i učitelja povijesti Davorina Milića.

Projekt obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaju Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske, a nakon usvajanja teorijskog dijela, učenici su posjetili memorijalna mjesta na širem području grada – križ na Dunavu, spomenik J. M. Nicolieru, Trpinjska cesta – „Groblje tenkova“, Vukovarska bolnica, Memorijalno groblje, vodotoranj na Mitnici, spomenik Blage Zadre te su sudjelovali u kvizu iz stečenih znanja, na kojem su osvojili 3. mjesto. 

Osim memorijalne povijesti, učili su i o povijesnoj i kulturnoj baštini grada Vukovara kroz posjet dvorcu Eltz te Muzeju vučedolske kulture. Prije polaska u Vukovar u školi su se sakupljale namirnice koje su učenici odnijeli u socijalnu samoposlugu u Vukovaru, a posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem kojem je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije.

Komentari