Općina Petrijanec

Foto - U povodu Dana općine Petrijanec održano 11. vatrogasno natjecanje „Kup Nove Vesi“, evo kako je bilo

Objavljeno: 26.07.2023. 18:27

Zadnja izmjena: 26.07.2023. 18:32

U povodu  Dana općine Petrijanec održan je bogat program, koji je završio  11. vatrogasnim natjecanjem „Kup Nove Vesi“ sa zaprežnim špricama u Novoj Vesi Petrijanečkoj, izvijestili su danas iz te općine.

U atraktivnom natjecanju starom zaprežnom špricom iz 1870. godine koju je vatrogascima darovao grof Bombelles, a koje je održano 8. srpnja, sudjelovalo je deset ekipa, sedam muških i tri ženske. 

U muškoj kategoriji najbolji su bili vatrogasci iz DVD-a Gojanec, drugo mjesto osvojio je DVD Nova Ves a treće DVD Petrijanec. Kod žena prvo mjesto osvojile su domaće vatrogaskinje iz DVD-a Nova Ves, drugo mjesto osvojio je DVD Kuršanec a treće DVD Maruševec.

Prije glavnog natjecanja održano je i natjecanje vatrogasnog podmlatka gdje je također nastupilo sedam ekipa dječaka i tri ekipe djevojčica. U kategoriji vatrogasnog podmlatka-muški prvi su bili dječaci iz DVD-a Maruševec, drugi DVD Nova Ves, a treće mjesto osvojio je DVD Ladanje Donje. Kod djevojčica prve su bile one iz DVD-a Tužno, drugo mjesto pripalo je DVD-u Ladanje Donje a treće DVD-u Maruševec. 

Pehare i medalje najboljima uručili su načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te predsjednica Vatrogasne zajednice općine Petrijanec Nataša Šincek, priopćili su iz Općine.

Komentari