grad lepoglava

Foto - Završen ovogodišnji 26. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi

Objavljeno: 12.09.2022. 11:34

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 11:34

Spušten je zastor na još jedan Međunarodni festival čipke kojim je Lepoglava, još jednom, potvrdila status ne samo europskog, već čipkarskog centra svijeta.

Tijekom tri su dana trajanja Festivala, od 9. do 11. rujna, posjetitelji mogli razgledati izložbe čipaka iz sedam europskih zemalja te hrvatskih čipkarskih centara i uživati u nitima satkanoj ljepoti. I ovo, 26. po redu, izdanje Međunarodnog festivala čipke ponudilo je bogat popratni program ispunjen radionicama, predavanjima te sajmenim, gastro, kulturno-umjetničkim i vrhunskim glazbenim događanjima koje su obilježili nastupi Zagrebačkog gudačkog kvarteta, violončelistice Ane Rucner, puhačkih orkestara te Folklornog društva Mladost iz Banske Bistrice.

- Da bi se očuvala vlastita baština potrebna je ljubav prema vlastitom nasljeđu, a koju mi u Lepoglavi, što smo dokazali i ovim festivalom, imamo. Potvrdili smo i da je Lepoglava svjetski čipkarski centar u koji za vrijeme trajanja festivala, uz sve hrvatske čipkarske centre, dolaze i brojni izlagači iz drugih zemalja. Sadržajno bogat festivalski program ispunjen raznovrsnim događanjima omogućio je da sva su čula, tijekom tri dana, dožive u Lepoglavi puno toga lijepog - rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Komentari