odaberite tri najbolja

Glasujte za projekte za mlade koji će se financirati iz proračuna Grada Varaždina

Objavljeno: 10.11.2023. 12:22

Zadnja izmjena: 10.11.2023. 12:27

U P4 Centru za mlade i nezavisnu kulturu danas su predstavljeni projekti koji će biti, prema svemu sudeći, financirani iz participativnog proračuna za mlade Grada Varaždina.

Uz pročelnicu Danijelu Vusić i Mironu Kezele iz UO za društvene djelatnosti predstavljanju su nazočili Nino Preložnjak programski direktor Centra P4 i voditelji pojedinih projekata. Kako je istaknuto, Grad Varaždin na prijedlog Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina provodi projekt Participativni proračun za mlade Grada Varaždina s ciljem omogućavanja aktivnog uključivanja mladih u odlučivanje o tome koji će se projekti za mlade financirati iz proračuna Grada Varaždina.

Na prijedlog Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina biranje najboljih prijava, odnosno projekte bit će održani putem online ankete u razdoblju od 10. do 26. studenoga 2023. godine koja će biti objavljena na službenim web i Facebook stranicama Grada Varaždina kako bi mogli glasati u što većem broju, a pravo glasa imaju mladi od 15 do 30 godina s prebivalištem/boravištem na području Grada Varaždina

Biraju se tri najbolja projekta

Mladi će imati mogućnost glasati za tri, po njihovom mišljenju, najbolja projekta od ukupno je prijavljenih 6 prijedloga projekata koji su danas predstavljeni kratkim video isječcima:

  • Interaktivno-edukativni koncert klasične glazbe za mlade u galeriji likovnih umjetnosti - Lucija Stilinović
  • Etno je IN! - tradicija na novi način - Centar tradicijske kulture Varaždin
  • Women Music Network Amplified (skraćena verzija: WMN Amplified) - Umjetnička organizacija Favela
  • SVOPAONA - sajam razmjene odjeće - Udruga KOR
  • ByteBark - Udruga za promicanje tehničke kulture Makerspace Varaždin
  • Proputuj i TI (T-tolerancija, I-interkulturalnost) - Jelena Buden

Anketi, odnosno glasovanju se može pristupiti putem poveznice.

Komentari